ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ, Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΝΙΚΟΣ??


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες-«Βηματοδότης»- που δημοσιεύτηκαν στο zoomnews στις 3 Οκτωβρίου 2010 ταινία με θέμα τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη ετοιμάζει

ο Νίκος Παπανδρέου.

Ο αδελφός του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εκτός από την ολοκλήρωση του νέου του μυθιστορήματος, το οποίο θα εκδοθεί σύντομα, ασχολήθηκε και με τη συγγραφή σεναρίου για την ταινία.

Πλέον απομένει η αναζήτηση σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή για να μπει το εγχείρημα του κ. Παπανδρέου στην τελική ευθεία.

Κατα την άποψη μας αυτή η ταινία δεν πρέπει να γίνει και ειδικά απο τον κ. Νίκο Παπανδρέου ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ομάδας που οδήγησε την χώρα στην ξένη κατοχή.

Ειδικά ο Μίκης Θεοδωράκης πρέπει να δηλώσει με σαφήνεια την αντίθεση του στο «εγχείρημα» αυτό.

Διότι δεν μπορεί να στρέφομαι ενάντια στην ομάδα που καταπιέζει τον Ελληνικό Λαό και ταυτόχρονα να συνεργάζομαι με μέλος αυτής της ομάδας.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Advertisements

2 Σχόλια

 1. Pamisos

  Το να γράψει κάποιος ένα σενάριο (που είναι και αυτό μια μορφή τέχνης) για την ζωή του Μίκη ακόμη και αν λέγετε Παπανδρέου (της γνωστής οικογενείας) είναι θεμιτό και δεν έχει να κάνει με της πολιτικές απόψεις και δράσεις του Μίκη. Το αθέμιτο θα είναι να γραφούν ανακρίβειες για την ιστορία του πρωταγωνιστή, και φυσικά να μην λάβει γνώση για το περιεχόμενο ο πρωταγωνιστής του σεναρίου. Για μένα θα είναι μέγα λάθος του Μίκη να μην δώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα φωτίσουν όλες της πτυχές της ιστορίας του.

  Η τέχνη δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό χώρο.

  Ιανουαρίου 22, 2011 στο 1:02 μμ

 2. Βασίλης G.

  Άσχετα με το τι είναι θεμιτό ή αθέμιτο σε σχέση με την τέχνη, εγώ ρωτάω: Πως και δεν βρέθηκε κάποιος άλλος Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος, άνθρωπος του σινεμά και της τέχνης βρε αδερφέ, επώνυμος η μη, να ασχοληθεί με την ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη; Τόσους έχουμε πια! Έτυχε στον Νίκο Παπανδρέου να το κάνει;

  Αλλά και τυχαίο να είναι, για πολλούς και ευνόητους λόγους (άσχετους βέβαια με την ανάλυση περί θεμιτού και αθέμιτου), να είστε σίγουροι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι πριμένουν να δουν την αντίδραση του Μίκη σε σχέση με το θέμα. Μην ξεχνάμε το «κίνημα των ανεξάρτητων πολιτών-Σπίθα». Ας ελπίσουμε ότι ο Μίκης θα δώσει το ανάλογο βάρος στον κόσμο και διακύρηξη του κινήματος και όχι στην ανάλυση περί θεμιτου και αθέμιτου. Είδομεν.

  Ιανουαρίου 22, 2011 στο 8:55 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s