ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων και η παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται τα’ ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»
Herbert Marcuse (1898 – 1979)

4.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΚΑΙ 30.000 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

4.000 άτομα στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης  και 30.000 διαδικτυακά παρακολούθησαν την συγκέντρωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη , στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. 

Με κεντρικό σύνθημα  «Όλα ή τίποτα» που είναι και ο ιδεολογικός στόχος της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ξεκίνησε  ο Μίκης Θεοδωράκης την ομιλία – ποταμός στην μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα  στο κατάμεστο  Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.  Εκεί, η  πολυπληθής παρουσία εκπροσώπων των ΣΠΙΘΩΝ αλλά και φίλων της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ,κατέδειξαν την απήχηση που είχε η έκκληση του Μίκη για την πραγμάτωση αυτής ιδέας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν  επίσης  από την Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή, ο Κώστας Ζουράρις, πολιτειολόγος που είχε και τον συντονισμό της συγκέντρωσης,  ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή της Αθήνας,  , ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας  και ο Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος.

«Από την 1η Δεκεμβρίου έχουν περάσει μόλις 3 μήνες και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η Κίνησή μας ακτινοβόλησε αμέσως με τέτοια λάμψη και δύναμη, ώστε αυτή τη στιγμή να μετράμε τις Σπίθες που γεννήθηκαν σε όλη την Ελλάδα κατά εκατοντάδες.» ξεκίνησε την ομιλία του ο ιδρυτής της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών» και συνέχισε:

«Όμως ίσως το πιο σπουδαίο είναι το γεγονός ότι μπήκε για καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Είναι παρούσα σε όλες τις συζητήσεις παρ’ όλες τις προσπάθειες που γίνονται από την Κυβέρνηση και τα Όργανά τους να μας σβήσουν». Ο Μίκης στη συνέχεια της ομιλίας του είπε χαρακτηριστικά:
«Από την πρώτη στιγμή πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα κι αυτό μας φορτώνει με τεράστιες ευθύνες. Γιατί είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι που τολμήσαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και να υποδείξουμε τις μόνες ριζικές λύσεις που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τις δυνάμεις, τις σχέσεις και τις δεσμεύσεις που μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση της υποδούλωσης που μας υποβιβάζει και μας ντροπιάζει.»

Σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκε σε ένα νέο όρο  την Δίκαιη Ανισότητα. «Που αποτελεί» όπως είπε  «το καταστάλαγμα των απόψεών μου για την οργάνωση μιας δίκαιης κοινωνίας μέσα από την ενεργό συμμετοχή μου στο ελληνικό και το διεθνές αριστερό κίνημα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη κοινωνική θεωρία για την οποία είμαι έτοιμος να αναπτύξω με λεπτομέρειες τις θέσεις μου. Φυσικά ο χαρακτήρας αυτής της κοινωνίας θα είναι προοδευτικός, πράγμα που επίσης υπογράμμισα εξ αρχής και θα εξασφαλίζει με τον καλλίτερο τρόπο την αρχή της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.»

Ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του υπενθύμισε επίσης ότι ανάμεσα στις επιτροπές οι οποίες θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο των στόχων της Κίνησης είναι και εκείνη για τις «Διεθνείς μας Σχέσεις, που ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για τη διενέργεια ενός Διεθνούς Συνεδρίου το Φθινόπωρο στην Αθήνα με 2 θέματα: Πρώτον την αντιμετώπιση του καρτέλ των Τραπεζών και των μεθόδων του «Σοκ και Δέος», με τις οποίες επιδιώκεται η πλήρης και διαρκής υποδούλωση των Εθνών-Κρατών στην κυριαρχία των ξένων με όργανο τον εκφοβισμό και την εξαθλίωση των κοινωνιών και Δεύτερον την νεκρανάσταση της πάλαι ποτέ Ευρώπης των Λαών εναντίον της προσπάθειας των Μέρκελ-Σαρκοζί για ένα 4ο οικονομικό Ράιχ. Θα προσπαθήσουμε να συμμετάσχουν οι πλέον αξιόλογοι εκπρόσωποι των λαών της Ευρώπης, καθώς και εκείνων που υπήρξαν, είναι είτε πρόκειται να γίνουν θύματα των μεθόδων Μνημονίου-ΔΝΤ-Τρόικα.»

Στο τέλος της ομιλίας του ο Μίκης ήταν συγκινητικός:

«Ως προς τον δικό μου ρόλο πρέπει να ομολογήσω ότι η στιγμή που θα μπει ο θεμέλιος λίθος για την οικοδόμηση της Νέας Ελλάδας, θα αποτελέσει για μένα τη δικαίωση όλης μου της ζωής. Ώστε είναι περιττό να πω πόσο μεγάλη θα είναι η ευτυχία που θα νοιώσω.»

Το πρωί της Κυριακής πριν από τη συγκέντρωση ο Μίκης συνάντησε εκπροσώπους των ΣΠΙΘΩΝ τόσο από τη Βόρεια Ελλάδα, όσο και από όλη την Ελλάδα, που έσπευσαν στο κάλεσμά του. Νέοι αλλά και λιγότερο νέοι άνθρωποι ήταν εκεί για να του μεταφέρουν το πάθος με το οποίο περιβάλλουν τις ιδέες του η κάθε ομάδα. «Μέσα στη θάλασσα της διαφθοράς, εμείς δημιουργούμε νησίδες ελπίδας» τους είπε ο Μίκης.  «Κάθε ΣΠΙΘΑ τους είπε πρέπει να έχει υπευθυνότητα, ακεραιότητα, ηθική, πρέπει να έχει πολιτισμό» τους συμβούλευσε. Και κατέληξε: Στόχος μας είναι ένα Εθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο»

ΠΗΓΗ:ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s